De Bijenkorf

Opening Schoolplein 14

 De Bijenkorf Assendelft, 10 mei 2019

Als opening van het nieuwe Schoolplein 14 maakten ruim driehonderd kinderen van Jenaplanschool de Bijenkorf in Assendelft vrijdag en dansje met bewegingen uit de populaire internetgame Fortnite.

Het speelplein zet aan tot bewegen en buiten spelen en is op initiatief van sportdocent Nick Ligthart uitgevoerd door de Johan Cruyff Foundation.

Vrijdagmiddag werd het nieuwe Schoolplein14 van Jenaplanschool De Bijenkorf feestelijk geopend. Dit gebeurde onder andere met het doorknippen van een lint, confetti en een gezamenlijk ingestudeerde dans door de driehonderd leerlingen van de school. Ook wat lekkers mocht niet ontbreken, daarom werd bfrozen ice cream gevraagd om zo'n 350 ijsjes te komen scheppen. Met 2 ijskarren en 3 smaken ijs (vanille, chocolade en smurfen) lieten wij alle kinderen, leerkrachten en ouders lekker smullen!

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.

Wist je dat bij de kinderen smurfen ijs het meest populair was? Wil je ook onze ijskar huren? Lees er hier alles over!